Bodemliefde

Groentepakket Bestellen

Het basis groentepakket bestaat uit: een verse salade-mix, vier tot vijf verschillende seizoensgroenten, een bosje kruiden om mee te koken of een bosje kruiden voor het maken van thee (voor 1 à 2 personen per week).

Het eieren abonnement bestaat uit: 6 of 10 eieren van onze buitenkippen. Onze kippen krijgen biologische voeding en daarnaast kunnen ze de hele dag buiten rondscharrelen waar ze gras, wormen en insecten verorberen.

Het proefabonnement bestaat uit: een verse salade-mix, vier tot vijf verschillende seizoensgroenten, een bosje kruiden om mee te koken of een bosje kruiden voor het maken van thee (voor 1 à 2 personen per week).

Schrijf je in en ontvang een wekelijks ecologisch eieren/groentepakket! Af te halen in Giesbeek bij Tuinderij Bodemliefde. Het oogstseizoen is van mei tot december, 31 weken in totaal.

Je kunt ook gebruik maken van ons proefabonnement voor 6 weken.

Inhoud pakketten

Groentepakketten zijn 31 weken per jaar beschikbaar. De inhoud van het groentepakket is afhankelijk van wat het seizoen en het klimaat ons bieden. 

Welke groenten kun je verwachten:

Mei/juni: spinazie, sla, snijbiet, bieten, raapstelen, radijsjes, meiraap, tuinbonen, kapucijners, doperwten, aardbeien, kruiden

Juli/aug/sept: Bessen, frambozen, bramen, appels, peren,  pruimen, koolsoorten (koolrabi, witte kool, rodekool, romanesco, spitskool en anderen), bonensoorten, uiensoorten (rode ui, bosui,lente ui, bieslook), courgette, tomaten, aardappelen.

Okt/nov: pompoen, prei, boerenkool, bloemkool, courgette, aardappelen.

Het hele seizoen door: kruiden, eieren, slasoorten, eetbare bloemen, snijbiet, walnoten, honing, bloemen (uit de pluktuin).

 


De kip en het ei

 Een ei is een ei? Dat dachten wij ook lange tijd, totdat we de eitjes van onze eigen kippen proefden. Wat een kip eet, waar hij kan grasduinen en hoe vers zijn omgeving zijn dragen in hoge mate bij aan de smaak en consistentie van de eitjes. Onze kippen lopen altijd buiten, telkens op een vers stukje land waar weer nieuw bodemleven te ontdekken is én vers groenvoer beschikbaar is. Zodra het land een beetje kaal wordt, verplaatsen we de kippen om het land tijd te geven om te herstellen en om de kippen weer vers voer te geven voor een goede smaak van de eieren. De buitenlucht, het zonlicht en het vrij kunnen scharrelen zijn essentieel voor de gezondheid van de kip. Dat staat bij ons uiteraard hoog in het vaandel. Bovendien hebben de kippen een belangrijke bijdrage in de balans van de bodem mits ze regelmatig verplaatst worden. Om te zorgen dat de kippen écht niks te kort komen, worden ze met biologisch kippenvoer verwend. Zo zie je: ook de eieren hebben een sterke relatie met een gezonde bodem
IMG_20220628_122239-min

Bezoek onze boerderijwinkel


In onze winkel zijn diverse producten te koop uit onze tuinderij. Deze groenten zijn op ecologische wijze geproduceerd. In onze tuinderij vind je een grote diversiteit aan planten, insecten, vogels en andere dieren. Graag nodigen we je uit om te komen kijken en proeven van ons kleine paradijs!

In onze boerderijwinkel verkopen we lokaal geproduceerd voedsel. Pesticidenvrij en met liefde voor de natuur verbouwd. Met lokale voedselproductie en consumptie reduceren we samen de CO2 uitstoot. 
‘Van de grond tot de mond.’ Is ons motto! Ons doel is om de relatie tussen mens, voeding en natuur te versterken. 

De winkel is iedere woensdag van 16:00 tot 18:30 geopend en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Er is altijd iemand aanwezig om je te helpen en je de tuinderij te laten zien. Graag verwelkomen wij je op de tuinderij!

De producten in de boerderijwinkel:

Uitloop eieren

Doosjes van 6 en 10 eieren
Op Innofields lopen 30 Lohman Brown kippen. Onze kippen krijgen biologische voeding, vers water en daarnaast kunnen ze de hele dag rond scharrelen, eten ze gras, wormen en insecten

Bloemenhoning

Op Tuinderij Bodemliefde staan 5 bijenkasten. Onze gepassioneerde Imker Gerrit Willems onderhoud de bijenvolken. Hij oogst de honing voor de winkel.

Walnoten / zakken van een halve kilo


Op de tuinderij staan 10 notenbomen. De walnoten van deze oogst zijn in de herfst verzameld door onze vrijwilligers. De bomen bieden beschutting voor de productie tuin.
Walnoten bevatten omgega 3 (goede vetten), eiwitten, vitamine E en magnesium. Super gezond dus!

Fruit

Er groeien verschillende soorten fruit op de tuinderij. Van pruimensoorten en roodfruit tot appels.

Groenten

Naast de groentepakketten kun je losse seizoensgroenten kopen in de boerderijwinkel.