Bodemliefde

Groentepakket Bestellen

Het basis groentepakket bestaat uit: een verse salade-mix, vier tot vijf verschillende seizoensgroenten, een bosje kruiden om mee te koken of een bosje kruiden voor het maken van thee (voor 1 à 2 personen per week).

Het eieren abonnement bestaat uit: 6 of 10 eieren van onze buitenkippen. Onze kippen krijgen biologische voeding en daarnaast kunnen ze de hele dag buiten rondscharrelen waar ze gras, wormen en insecten verorberen.

Het proefabonnement bestaat uit: een verse salade-mix, vier tot vijf verschillende seizoensgroenten, een bosje kruiden om mee te koken of een bosje kruiden voor het maken van thee (voor 1 à 2 personen per week).

Schrijf je in en ontvang een wekelijks ecologisch eieren/groentepakket! Af te halen in Giesbeek bij Tuinderij Bodemliefde. Het oogstseizoen is van eind mei tot eind november.

Je kunt ook gebruik maken van ons proefabonnement voor 6 weken.

Inhoud pakketten

Inhoud van het groentepakket is afhankelijk van wat het seizoen en het klimaat ons bieden. 

Welke groenten kun je verwachten:

Mei/juni: spinazie, sla, snijbiet, bieten, raapstelen, radijsjes, meiraap, tuinbonen, kapucijners, doperwten, aardbeien, kruiden.

Juli/aug/sept: Bessen, frambozen, bramen, appels, peren,  pruimen, koolsoorten (koolrabi, witte kool, rodekool, romanesco, spitskool en anderen), bonensoorten, uiensoorten (rode ui, bosui,lente ui, bieslook), courgette, tomaten, aardappelen.

Okt/nov: pompoen, prei, boerenkool, bloemkool, courgette, aardappelen.

Het hele seizoen door: kruiden, eieren, slasoorten, eetbare bloemen, snijbiet, walnoten, honing, bloemen (uit de pluktuin).

 

De kip en het ei

Een ei is een ei? Dat dachten wij ook lange tijd, totdat we de eitjes van onze eigen kippen proefden. Wat een kip eet, waar hij kan grasduinen en hoe vers zijn omgeving zijn dragen in hoge mate bij aan de smaak en consistentie van de eitjes. Onze kippen lopen altijd buiten, telkens op een vers stukje land waar weer nieuw bodemleven te ontdekken is én vers groenvoer beschikbaar is. Zodra het land een beetje kaal wordt, verplaatsen we de kippen om het land tijd te geven om te herstellen en om de kippen weer vers voer te geven voor een goede smaak van de eieren. De buitenlucht, het zonlicht en het vrij kunnen scharrelen zijn essentieel voor de gezondheid van de kip. Dat staat bij ons uiteraard hoog in het vaandel. Bovendien hebben de kippen een belangrijke bijdrage in de balans van de bodem mits ze regelmatig verplaatst worden. Om te zorgen dat de kippen écht niks te kort komen, worden ze met biologisch kippenvoer verwend. Zo zie je: ook de eieren hebben een sterke relatie met een gezonde bodem.