Open dag

In de herfst van het eerste seizoen van Bodemliefde stonden onze tuinpoorten begin oktober wagenwijd open voor iedereen. Een heuse open dag op het terrein van InnoFields.

Er kon van alles geroken, geproefd en beleefd worden. De vele vrijwilligers die deze dag aanwezig waren, hielpen iedereen op weg en vertelden graag over de ins en outs van onze bijzondere plek. De dag begon met een presentatie over Bodemliefde, waar we vandaan komen, welke dromen we hebben en hoe we dit in de praktijk willen realiseren. En ja.. dat is ambitieus!

Het diverse terrein waar Bodemliefde op ligt, met verschillende plekken verscholen tussen bomen en struikgewas nodigt uit tot fantasie. Dit tot grote vreugde van de vele kinderen die met hun ouders op deze dag afkwamen. De rondleiding over onze gronden begon met een fris appeltje uit eigen boomgaard. Begeleid door onze ecologisch tuinder Sebastian, kreeg iedereen een demonstratie door de verschillende plekken van de tuin. De volwassenen werden gevoed met wat meer technisch georiënteerde informatie, terwijl de kinderen vermaakt werden met spelletjes. Voor iedereen, jong en oud, gold dat het proeven en ruiken het favoriete onderdeel van de rondleiding was. Af en toe trok een bezoeker een wenkbrauw op, als onze bevlogen tuinder vol passie oreerde over zijn Bodemliefde. In het enthousiasme vergat deze van oorsprong Chileense tuinder te articuleren en moesten de toehoorders alle zeilen bijzetten om hem te blijven volgen. En dat was eigenlijk heerlijk, dan hoorde je vooral de zang in z’n stem. Een prachtig stukje muziek, de cadans waarmee hij spreekt, zie je terug in de weelderigheid in de tuin. Het zwiert en zwaait en stemt vrolijk, je wilt onderdeel zijn van deze beweging. Van deze in beweging zijnde club mensen. Aan het einde van een enerverende dag ging menigeen naar huis met een tasje vol smakelijk lekkers uit de tuin. Een ieder ging naar huis met een tas vol bevlogenheid en inspiratie.

Hartelijk dank voor jouw bijdrage!